• Sairaanhoitaja (AMK, 2006, Arcada Nylands Svenska Yrkeshögskola)

  • Myynnin- ja markkinoinnin osaaja Medical Device ala

  • Tunnevyöhyketerapeutti, Kairon Instituutti, 5/2024

  • Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta, Elonaskel 8/2024

  • Keho- ja Tunnevyöhyketerapeutit ry:n hallituksen jäsen kevät 2024->

  • 3 lapsen äiti

  • uupumuksen läpikäynyt nainen ja äiti

  • kilpirauhasen autoimmuunitulehduksen aiheuttama vajaatoiminta, tasapaino on löytynyt vyöhyketerapian, ravinnon, liikunnan sekä lääkityksen kombinaatiosta

  • haluaisin toimia sillanrakentajana perinteisen lääketieteen ja täydentävien hoitojen välillä. Täydentävät hoidot toimivat nimensä mukaisesti hyvänä täydennyksenä, ennaltaehkäisijänä ja tukena arkeen sekä vaikeisiin tai raskaisiin elämäntilanteisiin, jotta keho ja mieli pysyvät tasapainossa.

Mistä kasvoi Christine’s Feel Good?

Olen aina halunnut auttaa. Se on ollut rooli johon olen kasvanut, olen aina halunnut että ympärillä olevilla on hyvä olla. Niinpä valitsin aikoinani sairaanhoitajan ammatin. Seikkailullinen luonteeni vei minut leikkaussaliin, lapsirakkaus taas Lastenklinikalle.

Olen toiminut sairaanhoitajana Suomessa sekä ulkomailla. Olen tehnyt myös uraa Medical device alalla ja toimin selkätuotteiden myynnin-sekä markkinoinnin tehtävissä noin 10 vuotta. 

Henkilökohtaisessa elämässäni suurin käännekohta tapahtui kun rakas siskoni vammautui pahasti ja pysyvästi liikenneonnettomuudessa. Samaan aikaan monen vuoden parisuhde meni nurin.

Silloin koko maailmani romahti, mutta ulkoisesti jatkoin puurtamista ja pidin toivoa yllä. Surin mutta en antautunut sille. En antanut surun puhdistaa sitä kipua joka kasvoi sisälläni.

Kun sain esikoiseni, kaikki  kipu ja suru jonka olin sulkenut sisääni, nousi pintaan. En osannut käsitellä kaikkea ja masennuin.

Masennuksen taakse piiloutui kaikki tunteet joita en osannut tai uskaltanut kohdata, pelkoa, vihaa, syyllisyyttä ja häpeää.

Tänään ymmärrän että tässä tuli vastaan se piste jolloi lapsuudessa opitut selviytymismallit eivät enää riittäneet. Kiltteys kääntyi minua vastaan kun tunteiden kätkeminen aiheutti kovaa ahdistusta.

Perinteisen lääketieteen rinnalla hakeuduin vyöhyketerapiaan. Löysin ihanan vyöhyketerapeutin joka kuunteli huoleni ja hoiti kehoani niin että pikku hiljaa sain purettua pahimman surun ja ahdistuksen kehostani.

Muutamaa vuotta myöhemmin löysin Tunnevyöhyketerapian, jossa ihminen nähdään kehon, ajatusten, tunteiden ja kokemusten kokonaisuutena. Elämän kaikki tapahtumat muokkaavat meitä, erityisesti ne tiedostamatta opitut ajatusmallit. Kehossa elää myös meidän tunteet, tiedostamattomat ja ne jotka ovat mielen päällä. Kun tunteet eivät pääse virtaamaan vapaasti, keho alkaa jossain vaiheessa oireilemaan.

Kehon hoidoilla voidaan auttaa kohtaamaan omat tunteet ja purkamaan padottuja tunteita sekä samalla helpottaa fyysisiä kipuja ja särkyjä.

Itselle on ollut vapauttavaa päästä kiinni tunteisiin jotka aiemmin rajoittivat kun en uskaltanut kohdata niitä. Nykyään uskallan tuntea esimerkiksi vihaa, en pado sitä sisääni enää kuten ennen. Olen asettanut omat rajat ja näin löytänyt vapauden tehdä omia ratkaisuja. Kehollisesti tämä on tarkoittanut että väsymys ei ole jatkuvaa, vatsavaivat ovat helpottaneet, niska-ja hartiavaivat eivät pidä otteessaan ja hermosto on paremmin tasapainossa.

Haluaisin toimia sillanrakentajana perinteisen lääketieteen ja täydentävien hoitojen välillä. Täydentävät hoidot toimivat nimensä mukaisesti hyvänä täydennyksenä, ennaltaehkäisijänä ja tukena arkeen sekä vaikeisiin tai raskaisiin elämäntilanteisiin, jotta keho ja mieli pysyvät tasapainossa.

Kehon hoidot rentouttavat, auttavat akuuteissa sekä pitkäaikaisissa elämän vaikeissa tilanteissa, helpottavat kehon kivuissa ja säryssä sekä auttavat ennaltaehkäisemään niitä. Hoidot lisäävät myös itsetuntemusta sen kautta että voi oppia kuuntelemaan kehoa ja oppia tuntemaan itsensä paremmin.

Lämmöllä ja ilolla,

Christine